Dzisiaj na kolacje: najlepsze gofry jakie kiedykolwiek zrobiłam i kanapka.
Gofry robiłam według własnego pomysłu (przepis niżej), a jadłam je z waniliowym danio.
kromka chleba tostowego pełnoziarnistego (przed posmarowaniem twarogiem położyłam ją na patelnie i trzymałam z obu stron aż stała się chrupka)
twaróg "delikatny" naturalny
łosoś wędzony
ogórek
sałata
Gofry:
Składniki:
5 łyżek mąki pełnoziarnistej
2 łyżki wiórek
małe jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
łyżeczka oleju rzepakowego
2 łyżki mleka
Nagrzać gofrownice.
Wszystkie składniki połączyć i piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.
(W mojej robiły się 10 minut)
Jak dla mnie, gofry idealne. Gorąco polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz