Myślę, że w robieniu burrito fajne jest to, że jest możliwość podania na stół wszystkich składników i każdy może przygotować je według własnych upodobań. Danie to można przygotować na wiele sposobów. Zaczynając od możliwości wyboru różnego mięsa, przez różne warzywa, kończąc na rodzaju tortilli.
Można wymieniać wiele możliwości przygotowania, ale chyba nie ma to sensu, bo w sumie wszystko zależy od naszych preferencji i upodobań. U mnie dzisiaj tortilla na plackach wieloziarnistych(przed podaniem podgrzane na patelni), z warzywami oraz ze zmielonym w domu mięsem (karkówka). Zapraszam :)
1.Przygotowanie mięsa:
Zmielić mięso. Obrać i pokroić cebulę, włożyć do garnka, zeszklić na oliwie.
Dodać czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać zmielone mięso. Fasole czerwoną, przecier z pomidorów. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia.
2.Warzywa umyć, obrać, pokroić.
U nas: sałata lodowa, pomidor, ogórek, ogórek konserwowy, cebula |
Dodatki:
Tortille wieloziarniste
sos winegret (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz, cukier trzcinowy)
sos chilli
(dla tych co lubią) ser żółty
Jogurt naturalny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz