Składniki:
5 łyżek kaszy jaglanej
100 ml mleka
szczypta cynamonu i kardamonu
kilka daktyli suszonych
banan
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka miodu
orzechy włoskie
Kaszę opłukałam, umieściłam w garnku, zalałam mlekiem, dodałam cynamon oraz kardamon i zagotowałam. Po wchłonięciu mleka, dodałam kilkukrotnie wodę, aż do ugotowania kaszy (gotowałam około 15 minut).
Pokroiłam banana i daktyle. Daktyle wymieszałam z kaszą i przełożyłam do miseczki. Na kasze położyłam pokrojonego banana, polałam jogurtem i miodem. Orzechy podprażyłam trochę na suchej patelni i posypałam nimi kasze.
Było pyszne, polecam! :)
Świetnie przyrządzona ta kasza :)
OdpowiedzUsuńsłodka i pożywna jaglanka- super :)
OdpowiedzUsuńno to zgrałyśmy się dzisiaj z jaglanką :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj jakaś zmowa z tą jaglanką, tyle osób nią kusi :)
UsuńJeden z ulubionych zestawów, tylko zamiast jogurtu mleczko kokosowe :)
OdpowiedzUsuńOd kilku dni codziennie jem banany z daktylami ;)
OdpowiedzUsuń