Składniki (na około 4 naleśniki):
4 łyżki mąki żytniej
3 łyżki dyni (uprzednio upieczona)
100 ml wody niegazowanej
jajko
szczypta soli
1/2 cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć na dobrze nagrzanej, natłuszczonej patelni.
nadzienie:
2 łyżki maku niebieskiego, 3 daktyle suszone, 2 łyżki jogurtu naturalnego
Mak i daktyle zalałam gorącą wodą, odstawiłam na kilkanaście minut.
Po tym czasie odlałam wodę, dodałam jogurt i zmiksowałam.
dynia i mak, ciekawe połączenie! :)
OdpowiedzUsuńa jakie smaczne! Polecam :)
Usuńz makiem, nigdy jeszcze takich nie jadłam, czas spróbować :)
OdpowiedzUsuńaaa mak <3 dziwne, bo choć jestem totalną makożerczynią, nigdy nie jadłam makowych naleśników !
OdpowiedzUsuń