InspiracjaSkładniki:
4 łyżki płatków owsianych
1/2 banana
białko jajka
cynamon
masło do smażenia
do podania: daktyle, jogurt naturalny, pestki słonecznika
Płatki zalałam wrzątkiem (do poziomu płatków i odstawiłam na 15 minut).
Białko ubiłam ze szczyptą soli i połączyłam z płatkami. Banana pokroiłam, pół pokrojonego zgniotłam widelcem i dodałam do białka z płatkami. Wymieszałam, dodałam szczyptę cynamonu i wylałam na natłuszczoną patelnię. Po zarumienieniu przełożyłam na drugą stronę i pokroiłam (drewnianą łopatką). Przełożyłam na talerz.
Po przełożeniu, polałam jogurtem, położyłam pokrojone daktyle i banan oraz posypałam słonecznikiem (którego podprażyłam ze szczyptą cynamonu na suchej patelni).
Wyszło pysznie,
Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz