Na dzisiejszy obiad naleśniki sojowe bez jajek (zrobione według tego przepisu).
Bardzo często robię te naleśniki i polecam je wszystkim, którzy lubią i jedzą sojowe produkty.
Gdy je robię, to często podaje je z serkiem kremowym/naturalnym homogenizowanym, łososiem wędzonym, ogórkiem i sałatą oraz sosem sojowym.
Takie połączenie smakuje podobnie do sushi (które zresztą uwielbiam:)).
Składniki:
szklanka mąki
1/3 płatków owsianych
1 3/4 szklanki mleka sojowego
1 łyżka oleju
szczypta sody
szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
Płatki owsiane zmielić na mąkę.
Wymieszać w misce mąkę, zmielone płatki, sodę, sól, cukier waniliowy. Dodać mleko sojowe i olej. Wymieszać trzepaczką do połączenia.
Zostawić ciasto na 15 minut.
Nagrzać patelnię, wylewać ciasto porcjami i smażyć z jednej i z drugiej strony.
Smaruje naleśniki serkiem homogenizowanym naturalnym, na to daje łososia wędzonego, pokrojoną sałatę, ogórka. Zawijam, maczam w sosie sojowym i zjadam. Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz