owsianka z bananem, nektarynką i płatkami migdałowymi |
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
szklanka mleka
nektarynka
banan
łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
Płatki owsiane umieścić w garnku, zalać mlekiem.
Zagotować (w trakcie gotowania mieszać), zmniejszyć ogień, dodać połowę pokrojonej w kostkę nektarynki i banana. Całość gotować jeszcze chwilę mieszając.
Zagotować (w trakcie gotowania mieszać), zmniejszyć ogień, dodać połowę pokrojonej w kostkę nektarynki i banana. Całość gotować jeszcze chwilę mieszając.
Zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki.
Udekorować resztą owoców i płatkami migdałowymi.
Smacznego! :)
Na koniec jeszcze jedno zdjęcie z przeszłości mojej takiej samej owsianki:
Pozdrawiam, Ala.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz