Składniki:
5 łyżek kaszy jaglanej
szklanka wody
łyżka jogurtu, łyżka mleka
orzechy włoskie
żurawina suszona
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 jabłka
Kaszę dokładnie opłukałam, przełożyłam do garnka i zagotowałam z wodą. Gdy kasza już była ugotowana odłożyłam ją na godzinę. Po tym czasie do kaszy dodałam, orzechy, cynamon, jogurt mleko i żurawinę. Wszystko zmiksowałam. Obrałam jabłko i starłam na tarce. Przełożyłam jabłko do szklanki, a na to wyłożyłam krem i położyłam jeszcze kilka orzechów i żurawiny.
Kremy z jaglanej wychodzą najlepsze :)
OdpowiedzUsuńkasza jaglana właśnie w wersji zblendowanej podchodzi mi najbardziej :D
OdpowiedzUsuńjesli chodzi o kremy to te jaglane dla mnie są numerem 1! :)
OdpowiedzUsuń