03 listopada 2014

52 Chrupiące cukiniowe placki





Składniki (na około 6 placuszków):


3 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta proszku do pieczenia
1/2 cukinii
jajko
garść orzechów włoskich

Cukinie umyć i zetrzeć na małych oczkach, odsączyć ją z nadmiaru soku. Wszystkie składnik poza cukinią połączyć i wymieszać. Dodać cukinię, jeszcze raz wymieszać. Smażyć na dobrze nagrzanej, lekko natłuszczonej patelni. 
Podawać z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

  1. cukiniowe jadłam tylko z dodatkiem kakao, te też wydają się być idealne, szczególnie, że są z orzechami :D

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam cukiniowe! te musialy smakowac swietnie ;)

    OdpowiedzUsuń