Dzisiaj pierwszy raz jadłam persymonę (inaczej owoc kaki).
Muszę przyznać, że bardzo mi zasmakowało i na pewno nie było to moje ostatnie śniadanie z tym owocem :)
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
szklanka mleka z wodą (pół na pół)
1/2 owocu kaki
1/2 banana
Płatki, otręby i orzechy umieściłam w garnku, zalałam mlekiem z wodą, zagotowałam.
Po zagotowaniu zmniejszyłam ogień i dodałam pokrojonego w kostkę banana i kaki, potrzymałam jeszcze chwile na ogniu. Przełożyłam do miseczki i zjadłam z łyżką jogurtu naturalnego.
Tym razem: 5 łyżek płatków, łyżka otrębów orkiszowych, cały banan, 1/2 kaki, szklanka mleka z wodą (1:1), orzechy włoskie.
kaki uwielbiam, jest takie słodziutkie :)
OdpowiedzUsuńtaka owsianka to idealny poranek :)
OdpowiedzUsuń