27 listopada 2014

72 Owsianka z owocem kaki i bananem

Dzisiaj pierwszy raz jadłam persymonę (inaczej owoc kaki). 
Muszę przyznać, że bardzo mi zasmakowało i na pewno nie było to moje ostatnie śniadanie z tym owocem :)

Składniki:

4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
szklanka mleka z wodą (pół na pół)
1/2 owocu kaki
1/2 banana

Płatki, otręby i orzechy umieściłam w garnku, zalałam mlekiem z wodą, zagotowałam. 
Po zagotowaniu zmniejszyłam ogień i dodałam pokrojonego w kostkę banana i kaki, potrzymałam jeszcze chwile na ogniu. Przełożyłam do miseczki i zjadłam z łyżką jogurtu naturalnego.


Tym razem: 5 łyżek płatków, łyżka otrębów orkiszowych, cały banan, 1/2 kaki, szklanka mleka z wodą (1:1), orzechy włoskie.

2 komentarze: