Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
łyżka otrębów pszennych
łyżka siemienia lnianego
łyżka żurawiny suszonej
łyżka płatków migdałowych
1/2 łyżeczki cynamonu
200 ml wody
pół dużego jabłka
pół grejpfruta
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
Grejpfruta obrać ze skóry. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Do garnka wsypać płatki owsiane, siemię, żurawinę, otręby, płatki migdałowe i cynamon, zalać to wodą i zagotować co jakiś czas mieszając. Po zagotowaniu dodać starte jabłko, potrzymać jeszcze chwilę i zdjąć z ognia, gdy będzie gęsta. Do garnka dodać jogurt, pomieszać i przełożyć do miseczki i dodać grejpfruta. Ewentualnie posypać jeszcze cynamonem i płatkami migdałowymi.
grejpfrut, ach jak ja go dawno nie jadłam :( ale chociaż mam w domu sok, smaka mi zrobiłaś to sobię zaraz wypiję :)
OdpowiedzUsuńjak zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńRany, nie pamiętam kiedy jadłam grejpfruta ostatnio! A to chyba mój ulubiony z cytrusów :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi wielkiej ochoty!
jabłkową uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWitam w akcji, grejpfrut nie dla osob podczas chemii ale dla zdrowych i owszem, bomba witaminowa
OdpowiedzUsuń