Dzisiaj na śniadanie owsianka bez mleczna z bananem, cynamonem, wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi i jagodami goji.
Bardzo podobną owsiankę robiłam jakiś czas temu. Dzisiejszą zrobiłam według tego wcześniejszego przepisu, z taką różnicą, że zamiast słonecznika dałam wiórki kokosowe i orzechy włoskie, a podałam dodatkowo z chipsami kokosowymi.
Składniki:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
łyżka jagód goji
łyżka wiórków kokosowych
łyżka orzechów włoskich
banan
200 ml wody
łyżka jogurtu naturalnego, płatki kokosowe
Płatki, otręby, jagody goji, orzechy, wiórki umieścić w garnku, zalać wodą i zagotować mieszając.
Banana obrać i 1/3 pokroić w plasterki, a pozostałe rozgnieść widelcem. Po zagotowaniu owsianki dodać cynamon i zgniecionego banana, pogotować jeszcze chwile i przełożyć do miseczki. Podać z resztą banana, płatkami kokosowymi i jogurtem.
Świetnie dobrałaś dodatki, raj dla podniebienia :)
OdpowiedzUsuńkokos i banan to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńprzepysznie ją podałaś <3
OdpowiedzUsuńFajna i delikatna owsianka! :) Ja zawsze robię w wersji bez mleka :)
OdpowiedzUsuń