Takiej jeszcze nie było!
Wczoraj, ujrzawszy ten przepis, od razu wiedziałam, że jest dla mnie idealny i jak najszybciej muszę z niego skorzystać.
I tak też się stało - dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie owsiankę z kaszą, tyle, że z jabłkiem, daktylami, podprażonymi pestkami słonecznika i cynamonem. Było pyszne. Jak dla mnie taka wersja owsianki jest genialna i na pewno jeszcze nie jeden raz ją zrobię. Gorąco polecam! :)
PRZEPIS
Składniki:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki kaszy jaglanej
2/3 szklanki wody (ja wzięłam z czajnika, chwilę po zagotowaniu)
1/3 szklanki mleka (u mnie krowie, 2%)
jabłko pokrojone w kostkę
dodatki: 2 suszone daktyle, szczypta cynamonu, łyżka pestek słonecznika
Przygotowanie:
Płatki z kaszą wsypać do garnka, zalać wodą (ciepłą, z czajnika) i zagotować - co jakiś czas mieszając. Jak woda zostanie wchłonięta, dodać mleko, dalej mieszać. Jak cały płyn zostanie wchłonięty i owsianka zgęstnieje (ogólnie gotowałam około 12-15 minut - kasza musi być miękka :)), dodać jabłko i wymieszać. Następnie przełożyć do miski, na wierzchu posypać cynamonem, dodać daktyle i podprażone (na suchej patelni) pestki słonecznika.
Około 15 minut i pyszna owsianka gotowa! Smacznego :)
Nie wątpię, że smakuje cudownie bo wygląda wprost rewelacyjnie! Uwielbiam takie śniadania :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, dziękuję i polecam :)
Usuńowsianka z kaszą to świetny pomysł! :) musiała być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę była rewelacyjna, polecam :)
Usuńpo takim śniadaniu to można dobrze zacząć dzień!
OdpowiedzUsuńJak najbardziej! Nie da się zaprzeczyć :)
UsuńWow, idealna! Muszę koniecznie spróbować *-*
OdpowiedzUsuńGorąco polecam :)
UsuńŚwietne dodatki, niech sie przepis szerzy :))
OdpowiedzUsuńMiałam świetną inspirację... :) jeszcze raz dziękuję za pomysł!
UsuńRacja, niech się szerzy, bo jest świetny ;)
Kasza, owsianka, można powiedzieć, że kaszanka :D
OdpowiedzUsuńTwoje śniadanie bardzo trafia w moje smaki, więc na pewno u mnie zagości ;)
http://poranny-talerz.blogspot.com
Dobra gra słów :D
UsuńSkoro tak, to zachęcam do spróbowania :)
Inspirowany, ale dziękuję :)
OdpowiedzUsuń