PRZEPIS na krem piñacolada:
Składniki:
- 100 g białej fasoli (z puszki)
- mały, pokrojony banan
- łyżka wiórków kokosowych
- łyżka płatków owsianych
- około łyżeczka miodu (wielokwiatowy)
- woda: 1/3 szklanki
- mleko: 1/3 szklanki
- dodatki: pokrojony (świeży) ananas i płatki kokosowe +ewentualnie żurawina suszona
Przygotowanie:
WIECZOREM
Białą fasolę wyjęłam z puszki na sitko i opłukałam wodą. Następnie zmiksowałam fasolę z bananem, wiórkami, miodem, mlekiem, wodą i płatkami owsianymi. Krem przelałam do miski i wstawiłam na noc do lodówki.
RANO
Wyjęłam krem z lodówki, posypałam płatkami kokosowymi, świeżym, pokrojonym ananasem i suszoną żurawiną.
Na koniec dodam, że krem ten wyszedł smaczny, ciekawy w smaku oraz bardzo sycący.
Doszłam do wniosku, że czasami warto poeksperymentować, a że uwielbiam kremy jest to dla mnie kolejna, ciekawa alternatywa :)
Bardzo wakacyjnie, pyszności :)
OdpowiedzUsuńale to musiało być pycha!
OdpowiedzUsuńAż powiało tropikami ♥ Musiał być pyszny!
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/