Składniki:
3 łyżki płatków owsianych
szczypta imbiru, cynamonu
jabłko
gorąca woda
odrobina soku z cytrynu
łyżka ziaren słonecznika
łyżka suszonej żurawiny
- Płatki owsiane mieszamy z imbirem i cynamonem, zalewamy wodą do poziomu płatków i odstawiamy na 10-15 minut.
- Jabłko ścieramy na tarce, skraplamy sokiem z cytryny i dodajemy do płatków.
- Słonecznika prażymy na suchej patelni.
- Dodajemy uprażonego słonecznika i żurawinę do płatków, mieszamy i gotowe :)
Ciekawa kompozycja! Z jabłkiem jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńpyszne dodatki w owsiance to jest to co uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMniam, jabłuszko i cynamon to jest to co pandy lubią najbardziej :D
OdpowiedzUsuńJabłka są najlepsze w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuń