20 marca 2015

113 Placki na maślance z siekanymi migdałami

Składniki:
  • Mąka pełnoziarnista: 5 łyżek
  • Jajko
  • Maślanka: 1/3 szklanki
  • Cynamon: 1/4 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia: 1/2 łyżeczki
  • Migdały siekane: łyżka
  • ewentualnie cukier trzcinowy/miód
  • podałam z: jogurtem naturalnym, słonecznikiem, żurawiną suszoną, migdałami siekanymi

Wiosenny detoksPrzygotowanie:
Mąkę, jajko, maślankę, cynamon, proszek, migdały i ewentualnie cukier/miód dokładnie wymieszać.
Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej, przetartej olejem rzepakowym patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami.

9 komentarzy:

  1. Placki kocham w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentują na tych zdjęciach, tak delikatnie i lekko - a to przecież placki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje! Takie właśnie były - delikatne i lekkie :)

      Usuń
  3. Ile takich placuszków wychodzi?
    Wyglądają świetnie, tak delikatnie ♥

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ze składników podanych w przepisie wychodzi około 4-5, zależnie od wielkości :)

      Usuń
  4. Bardzo lubię placuszki na maślance:)

    OdpowiedzUsuń