czyli jęczmienna granola z patelni + jagodowy jogurt grecki + banan oraz kanapka z awokado, rzeżuchą i ogórkiem
GRANOLA Z PATELNI:
- płatki jęczmienne: 3 łyżki
- dwa pokrojone daktyle
- płatki migdałowe: łyżka
- słonecznik: łyżka
- miód: 1/2 łyżki
- do podania: jagodowy jogurt grecki, 1/2 banana
Płatki, migdały i słonecznik podprażyć na patelni. Dodać miód. Cały czas mieszać, po chwili zdjąć z ognia i dodać daktyle.
Na spodzie szklanki ułożyłam kilka kawałków banana, później dwie łyżki granoli, cały jogurt i na to resztę granoli i pokrojonego banana.

Na spodzie szklanki ułożyłam kilka kawałków banana, później dwie łyżki granoli, cały jogurt i na to resztę granoli i pokrojonego banana.
Zielona kanapka:
- bułka pełnoziarnista ze słonecznikiem
- ogórek
- awokado
- rzeżucha
Wielko-piątkowe śniadanie na szybko, ponieważ z rana musiałam pójść do lekarza.
Fakt ten oczywiście nie zmienił smaku. Było pyszne, zjadłam je z wielką przyjemnością i nawet zdążyłam zrobić zdjęcia.
Wszystkim, a zwłaszcza zabieganym polecam takie śniadanie oraz oczywiście wszystkim życzę udanych i radosnych świąt! :)
Koniecznie muszę zrobić granolę :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecam ;)
UsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe śniadanko :-))) wesołych, radosnych i kolorowych Świąt :-)))
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo i wzajemnie :)
UsuńTakie 'szklankowe' śniadania to zawsze kojarzą mi się z latem :)
OdpowiedzUsuńDokładnie! Mi tak samo :)
UsuńTen jagodowy jogurt zawrócił mi w głowie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Uważam, że jagodowy jest jednym z najlepszych :)
UsuńNie robiłam nigdy granoli z patelni ale brzmi smacznie ;)
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie i jest smaczne :) polecam!
UsuńDla mnie obie propozycje są fantastyczne :)
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze i polecam :)
UsuńŚwietne pomysły, granoli jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńW takim razie zachęcam do spróbowania :)
UsuńDomowa granola kładzie wszystkie inne na kolana :)
OdpowiedzUsuń