29 stycznia 2016

153 Jabłkowy omlet na śniadanie

Pyszny omlet z jogurtem naturalnym, gorzką czekoladą, płatkami migdałowymi oraz miodem

Składniki:
jajko
1/2 dużego jabłka
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
łyżka płatków migdałowych
szczypta soli morskiej
dodatki: jogurt naturalny, gorzka czekolada, płatki migdałowe, miód

Przygotowanie:
Jabłko zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). W misce umieścić mąkę z solą i płatkami migdałowymi, dodać jajko i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jabłko, wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni - najlepiej do naleśników (przetartej olejem rzepakowym) - na małym ogniu. Podawać z ulubionymi dodatkami.


Przepis bierze udział w akcjach:
Niskokaloryczny styczeń 2016W krainie miodem płynącej...

1 komentarz: