z jogurtem greckim i orzechami włoskimi.
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- łyżka mąki pełnoziarnistej
- orzechy włoskie
- jajko
- łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- chlust mleka
Kaszę zmieliłam w młynku do kawy. Wymieszałam ze sobą wszystkie składniki i smażyłam na patelni do naleśników (przetartej olejem rzepakowym).
Jeżeli lubicie placki z kaszą/mąką jaglaną albo jeszcze takich nie jedliście - polecam spróbować! :)
jej, wygląda genialnie <3 kochana musiałaś włożyć w to mnóstwo pracy, ale efekt końcowy na 6+.
OdpowiedzUsuńWszystkie propozycje z tej kaszy do mnie przemawiają :)
OdpowiedzUsuńWyglądają super, smakują pewnie jeszcze lepiej!
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie :D uwielbiam takie placki <3
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuń❤
Ps wychodzą nawet bez jajek, wielki plus
Usuńidealne na podwieczorek! :)
OdpowiedzUsuń