19 listopada 2014

66 Naleśniki cynamonowo-migdałowe


Dzisiaj na śniadanie zrobiłam naleśniki, które zjadłam z waniliowym danio, startym na tarce jabłkiem oraz daktylami. 
Do tego świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz tradycyjnie kawa ze szczyptą cynamonu.



Składniki (na trzy naleśniki):

5 łyżek mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki mleka
jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżka płatków migdałowych

Wszystkie składniki wymieszałam i smażyłam na dobrze nagrzanej, przetartej olejem rzepakowym patelni.

4 komentarze:

  1. Lubie nadziewac naleśniki serkiem danio, pasuje do wszystkiego :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne naleśniki i świetne nadzienie! Porywam je :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mogłabym jeść takie codziennie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. naleśników mi się zachciało! :D

    OdpowiedzUsuń