16 listopada 2014

63 Chrupiące gofry cynamonowo-kokosowe

Na niedzielną kolacje gofry (jakiś czas temu robiłam podobne) i kanapka.


SKŁADNIKI:

4 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki płatków owsianych
łyżka wiórków kokosowych
łyżka nasion słonecznika
jajko
2 łyżki mleka
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki oleju rzepakowego

Wszystkie składniki wymieszać w miseczce i piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.
Zjadłam je z waniliowym danio.

domowy chleb z ziarnami+groszek+serek naturalny kremowy

3 komentarze:

  1. Mogę sobie tylko wyobrażać aromat i smak tych gofrów. Fajny pomysł z tym groszkiem na kanapce :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jutro robię na śniadanie gofry! :D

    OdpowiedzUsuń