12 listopada 2014

60 Owsianka bez mleka, z granatem i jagodami goji +gofr curry

W dzisiejszym poście owsianka ze śniadania i gofr curry (taki jak wczoraj, z taką różnicą, że zamiast soli dałam sos sojowy, takie są jeszcze smaczniejsze), który tak mi zasmakował, że postanowiłam zrobić go też dzisiaj. 


 Składniki:
nasiona granatu
płatki owsiane
siemię lniane
jagody goji
ewentualnie miód, jogurt naturalny

Płatki, siemię lniane i jagody goji zalać wrzątkiem do ich poziomu. 
Przykryć talerzykiem i zostawić na około 5 minut.
Po tym czasie dodajemy nasiona granatu i mieszamy. 
Można dodać miód i jogurt naturalny.









gofry curry
Oczywiście to nie wszystko co zjadłam na kolacje, ale postanowiłam podzielić się gofrem, bo uważam, że jest to świetne połączenie (zjadłam go z: jajecznicą zrobioną z szynką na maśle, serkiem kremowym naturalnym, polędwicą łososiową i odrobiną rukoli). 
Czasami mam tak, że nie mogę się zdecydować na co mam ochotę i jem wszystkiego po trochu.


4 komentarze:

  1. świetny pomysł z tym gofrem, tak zamiast chlebka :)
    ale jeśli chodzi o niezdecydowanie to piąteczka bo mam zwykle podobnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsianka z granatem, muszę tego spróbować! :D

    OdpowiedzUsuń