Ja wiem, ciągle owsianki, ale jest to dla mnie najbardziej odpowiedni rodzaj śniadania.
Często robię różne placki i naleśniki, ale muszę się przyznać, że jestem niecierpliwa i od razu je zjadam. W rezultacie ze zdjęciami takich dań jest trochę gorzej. Jednak będę ze sobą walczyć i postaram się je robić i wstawiać.
Teraz podzielę się moim wczorajszym śniadaniem.
Dałam się ponieść wyobraźni i robiłam ją według własnego pomysłu.
Może i nie wygląda najlepiej na zdjęciu, ale była naprawdę bardzo dobra :)
cynamonowa owsianka |
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
200 ml mleka
łyżka żurawiny suszonej
łyżka rodzynków
szczypta cynamonu
jabłko
łyżka słonecznika
Przygotowanie:
Płatki, żurawinę, rodzynki, słonecznik zalać mlekiem. Zagotować. Po zagotowaniu dodać starte na grubych oczach jabłko, zamieszać. Chwile jeszcze potrzymać na ogniu.
Przełożyć do miseczki. Ja podałam z łyżką serka homogenizowanego naturalnego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz